Skaffa dig kunskapen om du behöver ta ett lån så finns det pengar att spara.

Sponsrat inlägg i samarbete med Passagen

Det oförutsägbara händer och vad gör man?

I morse satt jag i köket och drack mitt morgon kaffe som jag gör varje morgon. Där vid mitt köksbord  började jag tänka på det här med att ta behöva ta ett lån.

Min bil har precis gått sönder och efter en vända till verkstaden så var det många delar som behövdes bytas ut. Det brukar för det mesta bli en dyr historia och ibland händer det mest oförutsägbara oftast i den jobbigaste perioden rent ekonomiskt.

Ta reda på vilket lån som passar dig innan du bestämmer dig

Då kan det vara bra att ta ett snabblån men sen började jag tänka vidare. Kom då fram till att det finns så många olika typer av lån idag. Vilket av dom alla skall man välja mellan? Så jag kände att jag var tvungen att läsa på om olika typer av lån som finns på marknaden idag.

Jag gick för att hämta min dator som låg på mitt kontor i rummet vid hallen. Då plötsligt ringde telefonen det var en telefon försäljare. Vi pratade en stund om dom olika tjänsterna han hade att erbjuda mig. Men tackade vänligt men bestämt nej till det han hade att erbjuda. Behövde mer tid för att kolla upp det. Ville inte ta några snabba beslut just i den stunden.

Gick sedan för att hämta min dator och satte mig i köket igen. Öppnade datorn och hällde upp en kopp kaffe till för att starta dagen. Det är det bästa sättet att komma igång på och något som jag gjort till min morgon rutin.

Började sedan att söka runt på internet för att se vad jag kunde hitta för information. Då hittade jag till Passagens hemsida där fann jag mängder med information. Bland annat vad man ska tänka på och vilka lån som passar till olika situationer i livet.

Jämför alltid olika lån och räntor det finns pengar att spara.

Jag satte mig och kollade runt lite på olika typer av banker. För att tillslut hitta något som skulle passa mig och mina behov. Hade jag inte tagit mig den tiden så hade jag inte hittat den informationen som jag gjorde tack vare Passagen.

Vilket jag är väldigt glad för. Nu kunde jag inte bara ta ett nytt lån till bilen. Utan också samla alla mina lån till ett lån. Vilket ledde till att jag både har fått en lägre månadskostnad och betalde mindre ränta på pengarna som jag har lånat.

Jag hade säker bara tagit det första bästa lånet med en hög ränta och en dyr månadskostnad och inte tänkt så mycket på det. Eller använt mitt kreditkort för att få det ur vägen.

Lån och krediter kan snabbt växa sig till en stor hög på kort tid. Så det kan vara bra att vara påläst och söka efter information som kan vara behjälplig när man som mest behöver den.

 

Lämna ett svar

Till startsidan