VAD GÖR MAN NÄR ETT ”I LOVE YOU” BLIR TILL ETT #METOO…?

När Lasse Kronér och Martin Timell blev oskyldiga offer och hängdes ut inför ett helt land och drogs genom smutsen med vidriga anklagelser och förkastligt förtal, kastade jag mig på telefonen för att uttrycka mitt stöd och försökte ge några ord av uppmuntran.

För jag vet av erfarenhet hur det känns när drevet går och när ingen vet vad som är fakta.

Vd:n på Stadsteatern, Benny Fredriksson hann jag aldrig ringa innan han tog sitt eget liv.

Han orkade inte längre med smäleken, skammen och den skriande smärtan som dessa lögnaktiga anklagelser medförde.

Aftonbladet tog sig an rollen som åklagare, domare och bödel.

Självmordet lät de honom utföra själv. Vill du köpa kaffe online som är ekologisk och produkter för din bakning? Då ska du köpa kaffe hos Wendelins kaffe som är svensk hovleverantör inom kaffe.

Efter att själv ha upplevt smärtan av lögnaktiga anklagelser genom åren, vet jag av egen erfarenhet hur ont det gör och vilken smärta man tvingas hantera och uppleva som ett resultat av sådana falska påhopp.

I min självbiografi ”Gud gav oss tio bud, jag har brutit nio av dem”, ägnar jag ett helt kapitel åt att beskriva de känslor och den smärta som fick mig att börja hata journalister.

Det gör jag tack och lov inte längre!

Min egen självupplevda smärta trodde jag att var ett avslutat kapitel i mitt liv.

 

Men när jag den senaste månaden själv har blivit utsatt för misstankar, påhopp, vidriga anklagelser och osannolika utskällningar för att jag är en ”seriekvinnomisshandlare” kom känslor som jag inte trodde fanns inom mig upp till ytan.

Från att ha älskat mina tre barns mammor helhjärtat under 22 år, har jag nu blivit den vidrigaste bland män som de i ”åratal försökt ta sig ur ens grepp.”

Varningar har även gått ut till ”alla män och kvinnor” om att akta sig för mig!

Mitt brott: Jag har älskat.

Min åklagare och domare: Mitt ex.

Mitt straff: Jag ska demoniseras och rubriceras som spetälsk.

Och resultatet blev bland annat att TV4 bokade av min medverkan i såväl Nyhetsmorgon som ”Efter tio” med Malou von Sievers där jag skulle intervjuas om min självbiografi samt en mängd andra avbokningar.

 

Soren Kierkegaard sade en gång att ”hat är kärlek som misslyckats”.

 

Plötsligt har jag själv för första gången fått känna på vågor av hat och hotfullhet som slagit mig som piskrapp från kvinnor som efter publicerade vidriga och osmakliga påhopp, fått för sig att jag är en kronisk kvinnomisshandlare.

Jag som aldrig någonsin lagt en hand på en kvinna.

Än mindre försöka att hålla de ”i mitt grepp”

Att jag i hela mitt liv försökt fostra och lära mina tre söner, att respektera och hedra flickor och kvinnor, har jag nu nyckfullt och brutalt själv blivit anklagad för. Vilket givetvis inte undgått mina minderåriga barn.

Ivrigt påhejat av fördomsfulla människor som vare sig känner mig, och än mindre haft inblick i mitt liv under de senaste 25 åren.

 

En av de saker jag lärt mig genom livet, är betydelsen och nödvändigheten av att hedra och lyfta fram kvinnor.

Jag har alltid sett upp till olika starka kvinnor i hela mitt liv.

Min farmor var familjens ”matriark” och min egen mor har i hela mitt liv stått mig närmare än någon annan, och visat på en oerhörd styrka som jag alltid beundrat henne för.

 

Kanske kan vi lära oss något av den obarmhärtiga och råa makten som sociala medier besitter.

Heder och aktningsvärd sanningshalt verkar vara egenskaper som numera tillhöra en svunnen tid.

Vad vi sitter kvar med och handfallna inför, är bitterhetens onyanserade och improviserade ödessymfoni, som skoningslöst skövlar ner alla former för respekt, integritet och gott anseende.

 

Och jag hoppas vid Gud, att inte ens mina bittraste fiender ska behöva utsättas för den misstänksamhet och hedersmord som jag drabbats av sedan jag släppte min självbiografi.

För att möta dessa ondskefulla blickar och höra det låga tisslandet bakom ryggen, är fullständigt vidrigt.

Men jag försöker vara stark. För min egen skull och mina söners skull.

Och för alla andra människors skull som blivit drabbade av liknande falsarier.

För jag vägrar tro att lögnen får segra.

Jag tror tvärt emot på att sanningen sätter fri, och att den även kommer segra.

Trots allt.

7 comments / Add your comment below

 1. Ingen rök utan eld, du får väl ställa dig frågan själv och inte till medierna? Om ditt ex uppfattar dig med dessa svaga karaktärsdrag och tillkortakommanden så bör det finnas en anledning till det. Hon uppfattar tydligen dig som detta och det är hennes sanning. Blir lite mycket harm och snyftningar från ditt håll kan man tycka. Väx upp ta ansvar för dig och dina känslor samt handlingar så kommer livet te sig mycket bättre. Hälsning Ronny

 2. Det du blivit utsatt för är ett av djävulens många ansikten, han har sötebrödsdagar i dessa tider och har förgiftat många, många människors sinnen och det enda som kommer att minska ondskan är den stenhårda viljan att älska, göra rätt mot dina närmaste och hålla fast vid sin egen väg.
  Håll huvudet högt och stå stark👍

 3. Käre Runar
  Jag bor i Zürich och känner bara till vad du den sista tiden har skrivit på fb och andra klyftiga artiklar.
  Jag trodde, att du är kristen dvs frälst för då vet man, att djävulen plågar dom kristna i allra högsta grad iom att familjen och vänner tror på lögner, vilka djävulen får dom att tro på. Jag är den enda i hela min familj, som har blivit kristen och upplever, att syskon med sina familjer, barn tror på djävulens lögner. Du och jag vet ju, att när vi blivit frälsta har vi bjudit in Jesus in våra hjärtan och vet därmed att vi älskar våra medmänniskor så som Gud vill och om det är annorlunda så märker vi det och ber om ursäkt. Vi ska helst inte grubbla över dessa elakheter utan läsa Guds Ord, där Han ofta skriver om, vad kan människor göra oss för ont när Gud är för oss. Sök trösten hos Gud och Han tröstar mer än en mor kan. Vänligen Marianne

 4. Runar, ditt blogginlägg har ganska mycket självömkan men ingen självrannsakan. Varför kan du inte erkänna för dig själv att du har utnyttjat både Jessica och Carola? Du har skulder på flera miljoner, både privat och i dina företag. Ändå har du levt lyxliv med dyra leasingbilar, dyra kläder och allmänt dyra vanor. Var har pengarna kommit ifrån – du själv har ju gått back? Du har alltså levt på dina fruars tillgångar. Det vet du. Det är ingen lögn. Det är sanningen. Varför kan du inte erkänna det ens för dig själv?

  Du har också utnyttjat andra. Det är flera som har blivit blåsta på pengar av dig. Snubben med båten till exempel. Och flera andra som du har gjort business med. Du försökte blåsa affären som sålde bröllopskorten till dig och Jessica. Och till slut när han inte gav sig så var du så otrevlig att du hällde ut en massa mynt i hans butik. Hur Jesus-likt var det beteendet egentligen?

  Du är dömd för ekonomisk brottslighet tre gånger om. Det är inte många andra som har lyckats med det. Jo, din pappa är också dömd för ekonomisk brottslighet. Men du bara skyller på andra. Hur Jesus-likt är det, att inte ta ansvar för det som är ens eget ansvar. Du har skyllt på din redovisningskonsult och du har till och med skyllt på din egen pappa. Och dessutom har du övertalat Amadeus att bli inblandad i dina affärer eftersom du själv har näringsförbud i Sverige. Hur kul är det för en ung kille att gå ut i livet med risk att hamna i skuld för att hans farsa inte kan sköta sina affärer på ett bra sätt? När ska du ta ansvar för vad du själv har ställt till med, och sluta skylla på andra?

  1. Vilken klockren analys, men tror ej att Runar tar till sig detta, narcissister går ej att omvända och övertyga, det är en diskret som dom tyvärr får leva livet ut med. Bara hålla avstånd till dessa människor. Mvh Marcus

 5. Ja om det stämmer det du säger håller jag med 100% . När MEtoo startade kom det upp en varnings signal till mig. Nåt är skumt och naturligtvis användes det från en feministisk vänsterörelse att sprida sitt hat mot hetero vita män, precis som så många andra kampanjer som BLM och liknande.
  Också världen hatar sanning precis som Jesus utsattes för. Satan hate the truth.

 6. Så otroligt mycket självömkan, Runar. Det är sorgligt att se. Du verkar vara helt blind för dina egna brister. Förstår du inte att du har skadat många människor längs din väg – ändå skyller du bara på andra. Du har åstadkommit två kraschade äktenskap och två exfruar som fortfarande mår dåligt för hur du har behandlat dem. När ska du nånsin ta ansvar för hur du har skadat andra? Tilde och Agneta håller tyst för närvarande. En dag kanske även de också berättar sin story om livet med dig.

  En sak till: du skriver om hur hemskt du blir behandlad. Men det räcker ju med att läsa några av dina tidigare inlägg här och på Twitter, så ser man hur otroligt mycket skit du kastar på andra. Hur mycket förakt du visar mot andra människor du ogillar. Du skriver elakt och hånfullt om alla möjliga människor; Stefan Löfven, Antje Jackelen, Barack Obama, Joe Biden och många fler. Inga snälla kristna ord där inte.

Lämna ett svar

Till startsidan