Ska du åka skidor i år?

Snart är det jullov och då är det många människor som vill resa till olika orter runt om i Sverige och kanske även ta sig en tripp till våra vackra öar som Öland och Gotland.

Här kommer flera tips på vart du kan ta vägen när det är jullov för alla barn och för alla vuxna nu när vi närmar oss slutet av året. De behöver inte bara åka skidor i år utan det finns väldigt mycket inom utflykter som du kan ta fasta på när du får en mini semester. Här försöker jag redogöra vilka delar du kan ta del av när du väl får din efterlängtade semester.

Jogga i skogen

Bor du nära en skog så kan du alltid ta på dig bekväma skor och bekväma kläder för att ta dig ut i kylan och få lite motion. Nu när det är Corona tider kanske man inte har så stora möjligheter att resa så som man skulle önska. Tänk på att ta med dig en termos med varm choklad och en smörgås till så att du ibland kan vila upp dig och äta en bit mellanmål.

Har du ingen skog i närheten så kan du ta bilen och köra till närmaste skog för att få frisk luft och motion.

Du behöver inte jogga du kan lika gärna vandra och det finns massor av  perfekt vandring runt om i Djurgården i Stockholm. Glöm inte för all del att ta på dig varma kläder för även om det inte finns snö och is numer så ska du kläd dig varm. Bra kläder och fina jackor och ytterkläder samt vinterjackor är A och O för att få en bra vandring.

Har du jägarexamen?

Om du inte har jägarexamen så vänligen sök en sådan kurs så att du kan gå ut i skogen och utöva jakt på vilda ätbara djur. Du behöver också licens för att få rätten att gå ut och skjuta. Annars kommer du göra det misstagen jag en gång i tiden gjorde genom att skjuta ett rådjur från mitt badrumsfönster. Det blev många spalter i olika tidningar när jag hade gjort det. I Norge där jag kommer i från är det vanligt att man skjuter ett rådjur som kliver in i ens tomt medans det i Sverige inte anses lika normalt. Jag har även skjutit Carolas katt och detta för att katten var sjuk och jag var tvungen att avliva katten. I löpsedlarna stod det att jag sköt katten för att hämnas på Carola vilket inte är sant. Carolas katt hade varit sjuk under en längre period och då var jag tvungen att till slut avliva katt stackaren. Jag är en kär djurvän och skulle inte göra en myra illa.

Fiska mitt i vintern

Har du inte jägarexamen kan du faktist gå ut och fiska som en hederlig man. Då slipper du alla löpsedlar som jag fick pga av ett rådjur och en katt som var sjuk. Tänk. på att inte gå på tunn is utan ställ dig på fast mark om du ska fiska. Nu har vi inte lika mycket snö och is i landet så du kan lika gärna agera som om det vore höst eller vår. För det är höst och vårväder vi numera har i vårt land. För fiska så kan jag tipsa dig om bra utrustning och göra dig redo inför fisketuren kan du titta in på Fishline.

Vardagsmotion genom att plantera växter

Du behöver inte gå längre än utanför din egen villa för att få en bra motion. Om du har en egen trädgård för att du som jag bor i en fin villa så ska du absolut dra nytta av den genom att Plantera egna växter och grönsaker.

Tänk på att när du ska plantera att du gör det i februari-april och inte börjat med det just nu då det kan vara lite svårt för växter att anpassa sig i kylan. Hur du än gör glöm inte att du gör allt detta för att det ska vara roligt att leva. Det finns inga måsten i livet allt handlar om att du ska göra det för att du själv ska må bra.

 

Lämna ett svar

Till startsidan