DE FLESTA POLITIKER HAR FÖRLORAT SIN LEGITIMITET ATT STYRA

 

Många tjänster och uppdrag i samhället kräver olika behörigheter och utbildningar beroende på uppdrag, ansvar och omfång. En av de få maktpositioner som knappt har några krav för att vara lämpad och kvalificerad för sin maktposition, är politiker i Sveriges Riksdag. Samma gäller även för alla lägra politiska uppdrag och inflytelserika positioner inom politiken.

Folkvalda tillträder sina uppdrag utifrån det antal röster deras parti lyckas skrapa ihop vilket fullständigt har urholkat allt vad heder, moral och sanning heter.

 

Veckans interpellationsdebatter i Riksdagen har på allvar avslöjat vilken avgrundsdjup oärlighet och det bottenlösa svek som Sveriges politiker besitter. Värst i klassen är åter igen Socialdemokraterna med Stefan Löfven i spetsen. Att svenskarna aldrig någonsin verkar sluta gå på deras ihåliga vallöften och upprepade lögner är helt ofattbart.

Socialdemokratiska väljare måste inneha något sorts världsrekord i vilka väljare som har lurats och bluffats flest antal gånger i världen!

I veckan har en ny bluff avslöjats. Igen.

 

2017 lovade Löfven en miljardsatsning på till Sveriges pensionärer; ”2020 ska vi helt avskaffa pensionärsskatten!”

1,5 miljoner pensionärer över 65 år kommer få sänkt skatt nästa år. 2020 vill vi helt avskaffa pensionärsskatten upprepade finansminister Magdalena Andersson.

Inför valet 2018, på självaste 1. maj, utlovade statsministern under ett besök på äldreboende med bullar och kaffe, att nu skulle minsann pensionärerna få sina löften infriade (Valår är i sossarnas värld, är ensbetydande med att få ljuga och bedra människor mera och oftare än vanliga år. För då är deras makt åter igen hotad).

 

Efter åratal av vallöften och sedan årligt nya och gamla återkommande löften om att pensionärerna ska bli av med pensionärsskatten, så kom nu i veckan statsministerns nya besked; 2023 är det magiska året som nu gäller! För säkerhetsskull så är det efter nästa Riksdagsval vilket Löfven vet kan ge honom en falsk förhoppning om att deras löfte inte heller då behöver infrias. För då kan han ju bara skylla på ”det nya parlamentariska läget inte ger utrymme för infriande av löftet från 2020”

 

Falskheten, oärligheten och bedrägeriet är monumentalt i dagens politik. Och det genomsyrar nästan alla partierna. Ingen ställs till svars.

Inga lögner i världen behöver få några som helst konsekvenser för en politiker. Varför? Jo de anser sig (precis som en majoritet av journalistkåren) ha rätt att fabricera och ljuga utan hämningar och utan några som helst begränsningar. Underrättelsespioner har rätt att döda och politiker har rätt att ljuga.

När ledare i övriga samhället ertappas i medvetna lögner, så får det oftast konsekvensen att de måste avgå och kliva ner med skam och svansen mellan benen.

 

Politik ska givetvis handla om att påverka människor. Men framför allt ska politik handla om att förbättra ett samhälle, skapa trygghet för folket, samt att utforma förutsättningar för landets invånare att utvecklas och lyckas.

Precis allt detta har Sveriges regering misslyckats med! Storslaget och grandiost.

Vilket i sig måste anses som någon slags oacceptabel bragd.

 

Tryggheten är numera bortspolad. Sjukvården och äldreomsorgen är i sin djupaste kris någonsin. Dussintals kommuner är idag konkursmässiga. Integrationen har kollapsat. Bristerna och problemen i skolan är djupt oroväckande. Arbetslösheten och konkurserna är galopperande samtidigt som statsskulden stiger lika obehindrad som solen en tidig morgon.

 

Vad är då lösningen på allt detta?

Det går givetvis inte att redovisas enbart i en text eller en artikel.

Men det som däremot måste åtgärdas omedelbart är politikers moral och förhållningssätt till sanningen och förståelsen för verkligheten.

 

Legitimiteten för en politiker att verka, den ligger i att älska och vara mån om människor och de som valt denna att företräda folket.

Om politiker inte älskar människor har de inget i politiken att göra!

Då blir deras position bara en plats att arbeta ut ifrån för att främja sin egen karriär och vinna egna fördelar och förmåner. Ett sådant agerande undergräver enbart folkets vilja, hindrar deras rättigheter och eliminerar deras förtroende för politiker.

Det eskalerande politikerföraktet är inte bara förståeligt. Det är i allra högsta grad berättigat och väldigt sunt!

 

Själv litar jag inte på 90 % av politikerna.

Jag föraktar deras falskhet och totala avsaknad av mod och civilkurage.

Jag föraktar deras oärliga uppsåt och deras metodiska förvrängningar av förljugna framställningar.

Jag föraktar deras hånfulla arrogans deras vägran att åtgärda faktiska problem för verkliga människor.

Jag föraktar deras totala maktfullkomlighet och den avgrundslika förljugenhet som de ständigt exponerar utan att vilja ta eget ansvar och konsekvenser för sina oräkneliga misslyckanden.

Men mest av allt så föraktar deras eget förakt för sina väljare, sitt folk och sina landsmän.

 

Det är hög tid att politiker omvänder sig från sina onda och själviska vägar.

Om de inte älskar människor ska de inte vara politiker.

Om de inte älskar sina väljare så har de inget mandat att företräda folket.

Om de inte älskar sitt land är de inte berättigade att fatta beslut och styra över sin befolkning.

Om de inte älskar människor har de ingen legitimitet att leda.

 

Sverige är fullt av politiker. Men det finns inga ledare i landet.

Därför att en sann ledare levererar inte enbart ett budskap.

En sann ledare ÄR ett budskap.

Inte en perfekt ledare, för ingen är perfekta och inga kräver perfektion.

 

Men folk vill nu ha en ledare som inte bara vill kommunicera ett budskap – utan även vill vara ett budskap!

Och som verkar utifrån hörnstenen för allt förtroende och ledarskap;

 

Äkta kärlek för människor och det folk och land man fått förtroende att leda.

 

3 comments / Add your comment below

  1. Runar, du slår verkligen spiken i huvudet. Otroligt bra skriven av dig. Jag önskar att jag kunde göra något för att hjälpa dig

Lämna ett svar