inkomstförsäkring när du blir arbetslös

Reklam samarbete för Inkomstförsäkring.se

Detta år har blivit tufft för många. I börjar på året så kom pandemin som lamslog både vardagen och företag. Företag som gick och går fortfarande på knäna. Många gick omkull och vissa företag var tvungna att säga upp personal. Detta har resulterat i att Sverige idag har en hög arbetslöshet. De flesta var vana att ha en viss levnadsstandard utefter vilken inkomst man hade innan man blev arbetslös. Detta har medfört många ekonomiska kriser för många människor då A-kassan inte har räckt till att betala sina utgifter. A-kassan ger inte 80% av inkomsten om du hade en hög lön innan arbetslösheten. Då A-kassan har ett tak på hur mycket du får oavsett vilken lön du hade. Så om du tjänar idag en hög lön och har en fast anställning kan du trygga upp din ekonomiska trygghet med en inkomstförsäkring.

En inkomstförsäkring kan finnas i ditt fackförbund som du kan få mer info om du frågar. Men det går även att teckna en inkomstförsäkring privat hos många försäkringsföretag. Tjänar du mer 30000 kr i månaden så räcker inte A-kassan med deras tak. Kraven är olika på de olika försäkringsföretagen och det får man information om när man pratar med en försäkringsagent. Man ska frågar om olika saker så som hur länge måste man ha haft försäkringen innan man kan få ersättning vid arbetslöshet. När får du ta ut om du plötsligt blir uppsagd och du inte har haft försäkringen länge. Du ska vara bosatt i Sverige, och ska vara medlem i en a-kassa och ha fast arbete. För så som det ser ut idag med pandemi så kan arbetslösheten öka på grund av att din arbetsgivare får det svårt. Så det kan vara läge att se över om man behöver en inkomstförsäkring.

En inkomstförsäkring är bra ha – när?

1. om du har små ekonomiska marginaler
2. Du är ensamförsörjande
3. Du arbetar i en bransch eller på företag som har svårbedömd lönsamhet
4. Den ekonomiska världsbilden kan förändras snabbt
5. Om du är nyanställd och företaget är tvungen att säga upp så gäller sist in först ut

Så det finns många anledningar till att man bör teckna en inkomstförsäkring för trygga sin ekonomiska plånbok vid ofrivillig arbetslöshet.

Lämna ett svar