SKANDINAVIENS MEST KORKADE OCH INKOMPETENTA NYHETSREDAKTION FINNS PÅ TV4

Efter att ha följt nyhetsrapporteringen på TV4 i sommar, så undrar jag på riktigt vem och vilka i kulisserna som styr det hela.

Världens alla blickar är nu vända mot presidentvalet den 3 november, och folk undrar givetvis vad som egentligen händer där borta och hur det kommer gå i valet.

Men maken till ensidig, partisk och genommanipulerad vinkling får man gräva och zappa länge för att hitta.

Följer även nyhetsrapporteringen på SVT samt norska NRK och TV2, och det är en enorm diskrepans mellan dessa kanaler och TV4.

Att TV4 även verkar ha köpt Marcus Oscarssons och Andreas Utterströms själar gör inte saken bättre.

Dessa två herrars perspektiv, insikt och insyn i amerikansk politik är i bästa fall skrattretande, men tyvärr är det enbart förljuget och tragiskt.

De kan i bästa fall kallas Sveriges skickligaste megafoner för WP, NYT, MSNBC och CNN.

Sistnämnda kanal som numera har färre tittare än repriserna på amerikanska cartoon network, har totalt kraschat tittarmässigt och trovärdigheten är numera i botten.

Marcus Oscarsson gillade jag skarpt i början innan han sålde sin själ och började hora för kanalen.

Men pengar och uppmärksamhet korrumperar tyvärr oftast de människor som inte är tillräckligt starka.

Jag utmanar härmed dessa två herrar  till debatt om amerikansk politik varsomhelst och närsomhelst. Önskar verkligen att folk ska få se hur dåligt ställt det är med deras politiska fakta.

I början av augusti 2015 gick jag offentligt ut och sade att USAs nästa president skulle bli Donald Trump.

Människor skrattade och en del hånade mig för detta, men efter att ha följt amerikansk näringsliv och politik mycket ingående i 15 år, så visste jag vad som kom att hända.

Och jag ser även nu tydligt vad som är på gång att ske i USA.

Man kan tycka väldigt mycket om president Trump och hans stil(ofta med rätta), men vad media konstant har gjort sedan han kom ner för rulltrappan i Trump Tower den 14. juni 2015 och annonserade sin kandidatur, är att de med alla medel och tricks försökt knäcka honom.

Och alla inblandade i ”Obamagate” har för första gång i landets historia försökt avsätta en folkvald president genom avlyssning och ett försök till ”stilla kupp”.

Men ingenting verkar otroligt nog bita på honom, och hans popularitet bara ökar.

Inte i de flesta vinklade mätningar som har varit katastrofalt missvisande ända sedan 2016 (på valdagen skrev t.ex. Huffington Post att det var endast 7% chans att han skulle vinna), utan i amerikanska befolkningens ögon.

Och bland en ständigt växande skara svarta anhängare. Tvärt om vad BLM och Antifa förljuget försöker hävda, så ökar hans stöd bland USAs svarta .

Det skulle inte förvåna mig om Trump får över 20% av de svarta rösterna i november, vilket skulle vara historiskt högt för en republikaner.

McCain fick endast 4 % 2008, Romney fick 6 % 2012, och Trump fick 8 % 2016.

Men ingen president har gjort så mycket för den svarta befolkningen i USA som president Trump. Vart har du läst om detta?

Innan coronan var det historiens lägsta arbetslöshet i USA bland de svarta. Trump genomförde den stora fängelsereformen för svarta vilket vare sig Obama, Bush eller Clinton mäktade med. I tillägg till den stora polisreformen som han skapade.

Presidentens svarta bostads- och utvecklingsminister, Ben Carson, har dessutom vunnit stora framgångar runt om i många svarta bosättningar.

Trumps stora finansiella stödpaket till svarta college har dessutom orsakat stora lyft för svarta studenter.

Den mest kända svarta människorättsaktivisten i USA just nu, Leo Terell, som fram tills 2019 var Trumps största motståndare, har offentligt gått ut och nu gett sitt stöd till Trump för allt han orsakat och skapat för USAs svarta befolkning.

De nya svarta ledarna Candice Owen och Larry Elder, leder båda ett exodus av svarta som nu överger det demokratiska partiet och demokratiska svikare.

Demokraterna har snackat i decennier, men Trump har på 3,5 år lyckats med sina insatser för de svarta mera än någon annan president före honom.

Detta är några få av många orsakar till att om inget extraordinärt händer, så kommer Trump vinna presidentvalet om 85 dagar med större marginal än vid förra valet.

En annan orsak är givetvis ”Obamagate” som inga svenska medier ens brytt sig om att rapportera om.

Detta är bara få av massor med saker du inte hör om från TV4 & Company.

Av den enkla grund att de är inkompetenta, urbota korkade, korrupta, oinformerade och skrämmande partiska i sin rapportering.

Varför?

Jo, de är nämligen en del av den mediamaffia som alla har en gemensam agenda; att presentera nyheter så vinklat som möjligt, för att på så sätt kunna påverka sina tittare i största möjliga mån åt det håll deras chefer begär. 70,7 % av svenska journalister sade nyligen att de skulle rösta på Vänsterpartiet, Socialdemokraterna eller Miljöpartiet om det vore riksdagsval idag. Undrar du fortfarande över varför nyhetsrapporteringen är vinklad..?

Jag har smsat med vissa USA korrespondenter i år, och man blir mörkrädd av den okunnighet och journalistiska lathet de uppvisar.

Om TV-tittarna bara visste, så skulle det bli ramaskri runt om i de svenska sofforna. Ingen vill vara desinformerad!

Men som sagt, Trump kommer vinna valet, okunniga svenska tittare kommer undra ”hur det kunde hända?” och förbannade journalister kommer dra till med de mest osannolika bortförklaringar.

Men fram tills dess kommer jag utmana dessa amatörmässiga ”USA-kännare” till debatt och samtal där deras pinsamma kunskapsbrist blir uppenbar. 

Om några av dom skulle våga vill säga. Det får vara nog nu med all intellektuell oärlighet!

Men tillåt mig att tvivla..

30 comments / Add your comment below

 1. Mycket bra skrivet. Och så är det. Tv4, svt osv är så röda så dom är självlysande. Och att dom själva påstår att dom är opolitiska och opartiska kan få de flesta att skratta sej harmynt. Jag hoppas på vinst för Trump han är skicklig. Står upp för sitt. Och gör väldigt mycke bra. Gillar honom. Tittar man till tomtarna som styr sverige så blir man mörkrädd.

 2. Äntligen någon som ifrågasätter den Svenska självgodheten & den monokultur som råder ifråga om politisk inriktning.
  I Sverige idag låsas journalisterna inte längre att de är opartiska.
  Tack Runar!

 3. Tack Runar. Försöker påverka min omgivning men går sådär. Några har vaknat till. Men det behövs någon som folk vet vem han är för att dom ska lyssna. Hjärntvätten sitter djupt. Gör man bara lite forskning så skulle man snabbt se att Trump är spegelvänd i våra medier. Tack igen.

  1. Man kan leda en häst till vatten..
   Det som är intressant/skrämmande är att hjärntvätten sitter i så hårt på grund av att i stort sett allt är fake.

   Allt som det möjligen går att ljuga om, ljugs det om. Min teori är att det har varit planen just därför att skifta från något helt annat är svårare än något liknande.. Verkligheten ska vara så stora steg borta från människans horisont som möjligt för att kunna vara helt otänkande och kontrollerad.

 4. Hej Runar!

  Du skriver; ”SKANDINAVIENS MEST KORKADE OCH INKOMPETENTA NYHETSREDAKTION FINNS PÅ TV4” och presenterar ihop med den formuleringen en bild på fyra styckeN journalister från TV4!

  När man sedan läser vad du skriver om dig själv så hittar man följande formulering:
  ”Jag attackerar ibland idéer men aldrig människor. I dagens samhälle är det oerhört viktigt att skilja på det”.

  Hur går detta ihop???

  Hälsingar Magnus

 5. Det står bla: ”vart har du läst om detta?” Språkfel! Tänk att inte ens journalister kan skilja på ”var” och ”vart”? Var är befintlighet och vart är riktning.

  Ex var är du? Vart ska du gå? Svårt?

  Det är störande! I övrigt är texten utmärkt!👍

 6. Vad kan vi lära oss av det statsägda TV4? Och varför är de så negativa och osakliga angående Trump. Sverige verkar vara centrum för världens globalism. Ett litet testlab där man kan utvärdera och prova olika agendor. Hur länge går det att lura folk med fejkade nyheter och desinformation. I Sverige, hur länge som helst.

 7. Man kan leda en häst till vatten..
  Det som är intressant/skrämmande är att hjärntvätten sitter i så hårt på grund av att i stort sett allt är fake.

  Allt som det möjligen går att ljuga om, ljugs det om. Min teori är att det har varit planen just därför att skifta från något helt annat är svårare än något liknande.. Verkligheten ska vara så stora steg borta från människans horisont som möjligt för att kunna vara helt otänkande och kontrollerad.

 8. Håller med dig till 100%, och det du skriver om Oscarsson har jag också upplevt. För något år sedan var han som en frisk fläkt som gisslade både till höger OCH vänster. Men nu vet jag inte vad som hänt, klarar inte av att höra honom längre. Förresten så tittar jag nästan aldrig på TV4 längre.

 9. Jag kan inte uttala mig om TV4 eller Svt eftersom jag har nästan helt slutat titta på dessa mediakanaler. Svt har bra drama och vissa dokumentärer men vad gäller nyetsrapportering så håller jag med ovanstående om att dessa medier håller på att helt förlora sitt inflytande och relevans. De börjar uppträda allt mer desperat i sin strävan att skriva oss på näsan vad vi ska tycka och tänka. Jag visste inte att CNN har rasat på det där viset, om detta stämmer så är det ett tecken på att vi har samma trend i USA som här: traditionella mainstreammedia förlorar i relevans och inflytande. Jag tycker att detta är en bra utveckling. Man kan tycka mycket om internet, bloggar, sociala medier och fake news, men om du bara förhåller dig kritisk/skeptisk till vad du ser/hör och läser, så blir du bättre informerad på det sättet, än av att titta på “hjärntvätt-tv”. Den stockholmska medievärlden är, misstänker jag, en ankdam, och om du inte ska bränna dina karriärmöjligheter, så måste du omfamna “värdegrundssekten” på SR/SVT även om du jobbar på TV4 el likn. De är med sin budget på uppemot 10 miljarder, störst och anställer flest. Tycker du fel, så är du körd i den världen.

  Tur det finns internet, bloggar mm.

 10. Tack tack tack!

  Sällan en offentlig person transformerar sin image på en dag i den grad du gjorde idag Runar!

  Detta blir(kan bli) som en dunk bensin på det kollektiva uppvaknandet💯

  Keep it Up!

 11. För tre fyra år sedan skickade jag mejl till olika journalister och påpekade faktafel och de mest orimliga vinklingarna. Ganska snabbt inser man att de inte är journalister utan bara propagandister med samma agenda. Jag slutade se och läsa skiten man orkar inte bli irriterad flera gånger varje dag.

  På senare tid har jag dock blivit irrierad på den storm som aldrig kommer. Alltid nästa vecka/månad… och det har vi hört i fyra år nu. Olika bortförklaringar. Det går inte att skylla på något längre, inte ens en low level FBI-agent i fängelse. Skandal. Däremot har Trump med anhängare blivit jagade i fyra år.

  Jag vill se en gudfadern 2 nu, Micheal Corleone lät sig köras över för att sedan rensa. Men fortsätter det så här är det snart för sent, Crocked/Obama klarar sig etc…

 12. Tyvärr har du 100% rätt Runar, men SVT och SR med sin USA podd är partiska också, ibland undrar jag om det är medvetet, tittar man inte på fox eller hela presskonferenser utan nöjer sig med CNN sammanfattningar så blir det en bubbla, jag har varit på väg att anmäla flera ggr. Lyssna gärna på podden amerikanska nyhetsanalyser så får du höra den andra sidan och på Black Conservative Patriot på youtube. För att ge dig rätt kring allt Trump gjort för de svarta räcker det att titta på nedan klipp:
  https://twitter.com/andy78560141/status/1285691418967777282?s=21

  Jag skall börja följa din blogg Runar!

 13. Tyvärr har du 100% rätt Runar, men SVT och SR med sin USA podd är partiska också, ibland undrar jag om det är medvetet, tittar man inte på fox eller hela presskonferenser utan nöjer sig med CNN sammanfattningar så blir det en bubbla, jag har varit på väg att anmäla flera ggr. Lyssna gärna på podden amerikanska nyhetsanalyser så får du höra den andra sidan och på Black Conservative Patriot på youtube. För att ge dig rätt kring allt Trump gjort för de svarta räcker det att titta på nedan klipp:
  https://twitter.com/andy78560141/status/1285504177356124163?s=21

  Jag skall börja följa din blogg Runar!

 14. Du har självklart rätt Runar och det är pinsamt för svensk media att det är såhär. I USA hånas CNN av center/liberala för sin vinkling och rätt ut lögner. Många andra mediehus med. Denna gång väljs Trump om med draglok av före detta Demokrat-väljare. Man kan höra många vittnesmål i “walk away” kampanjen på Youtube. Medias krig mot Trump är konstaterat misslyckat då både svarta och latinamerikaner är glada över den nationalfokuserade hållningen, i undersökningar kan man finna deras stöd.

  Inget ont som inte för något gott med sig. Vänsteretablissemanget och vänstermedia har splittrat Democrats. Den puritanska piskan har format en hårdför kärna extremister som älskar censur, mobbning, upplopp, alla till buds stående medel. Rubriker i vänstermedia som frågar om inte våld är det enda medlet mot fascism/nazism. Samma tidning publicerar senare insändare om att Trump är just fascist/nazist.

  Den andra delen av Democrats, centervänster Biden/Harris, är nu de som äts levande av puritanerna. Trump blir omvald.

 15. Hej!

  Mycket bra analys. Det enda jag reagerar på är att du drar en jämförelsevis hederlig yrkeskår i smutsen genom att jämföra dem med Oscarssons agerande. Det har de inte förtjänat!

 16. Jättebra att du lyfter upp Oscarssons falskhet och lögner (framförallt om amerikansk politik). Han försöker hjärntvätta svenska folket både på TV4 och på sin Facebook-sida. Det sorgliga är att han lyckas med rätt många. Jag skulle beskriva honom som en av Sveriges farligaste personer.

  Tror tyvärr inte du kommer få någon debatt med Oscarsson då han blockar alla som motsäger honom. Lycka till oavsett!

 17. Fan va härligt att detta tas upp och jag hoppas innerligt att en förändring är på gång så dessa socialistiska vinklingar i Sveriges media försvinner. Det Är sjukt lågt att man inte ens kan vara objektiv i ett nyhetsprogram.

 18. Bra att du ifrågasätter Sveriges CNN så tydligt som de behöver ifrågasättas. Har du sett inside dokumentären från just CNN där en journalist filmar/spelar in sina kollegor och chef undercover. Skrämmande att chefen ber journalisterna skapa reportage som inte förtäljer sanningen om Trump.

 19. Bra att du ifrågasätter Sveriges CNN s9⁹å tydligt som de behöver ifrågasättas. Har du sett inside dokumentären från just CNN där en journalist filmar/spelar in sina kollegor och chef undercover. Skrämmande att chefen ber journalisterna skapa reportage som inte förtäljer sanningen om Trump.

 20. Så bra. Tack att du skriver om detta och delar med dig. Jag har under en längre tid inte klarat av att läsa de “vanliga” tidningarna i Sverige eller kunnat titta på svenska nyheter. Saknar så mycket information som de undanhåller. Känner att jag får söka den på bättre håll, vilket jag iofs alltid gör för att bilda mig min egen uppfattning. Önskar dig allt gott och Guds välsignelse. Fortsätt med det du gör.
  Mvh,
  Susanne

 21. Det behöver bli en Omvändelse i Sverige att lämna den felaktiga vägen vända om och gå den rätta vägen 2 Krön. 7:14. Det behöver tvättas rent både på insidan och utsidan. När det gäller nyhetsmedia är det viktigt att själv ta reda på om det stämmer, och det gör det oftast inte svt och tv4, tyvärr har jag minskat att lyssna på dessa, och lyssnat på vad personen säger själva att säga och göra måste gå hand i hand. Att se på frukten, är det god frukt eller dålig frukt. Man ser på frukten vad det är för ngt. Gud Välsigne Dig Runar

 22. Det behövs en Omvändelse i det här landet, att man lämnar felaktiga vägen och går den rätta vägen 2 Krön. 7:14. Det behöver tvättas rent både inåt utåt. Detta är lösningen för Sverige. När det gäller nyhetsmedia tex svt och tv4, gäller det att lyssna på båda, och för min del har minskat titta på svt och tv4. Ett rättesnöre att man se på frukten, år det dålig frukt eller god frukt. Det är viktigt att det man säger att man även då gör det goda. Gud Välsigne Dig Runar.

Lämna ett svar