Håret är det viktigaste vi har

Sponsrat inlägg i samarbete med Mjällbusters

Hur sköter man ett hår för att det inte ska bli slitet?

  1. Tvätta inte håret för ofta eftersom du då sköljer bort det mesta av kroppens egna oljor som är viktiga för håret. Själv kan jag inte låta bli att tvätta håret varje dag.

2. Vad använder du för produkter?

Tvätta håret med rätt produkter. Schampo och balsam bör vara anpassade efter din hårtyp och hårbotten. Fråga din frisör om du är osäker. En schampo jag rekommenderar är mjällschampot som är bra och effektiv Mjällbusters.

3. Balsam ska bara användas på topparna

Glöm inte att använda balsam. Efter schamponering är hårstrået extra känsligt eftersom fjällskiktet är öppet. Ta inte för mycket då kan håret i stället bli väldigt tungt. Balsamet sluter strået och ger det tillbaka sin glans.

4. Kallt vatten bäst för håret

När du tvättar håret avsluta med att skölja det i kallt vatten.

5. Gnugga aldrig håret

Låt håret självtorka bästa för ditt hår för att slippa slitna toppar. Det kan orsaka skador i forma av kluvna hårtoppar och allmänt risigt hår.

6. Hur kammar du håret?

Kamma håret länge och minst en gång om dagen. Det är nyttigt både för hår och hårbotten eftersom det sätter igång blodcirkulationen.

7. Hårfärg

Använd schampo och balsam för färgat hår om du har färgat håret. Det brukar oftast så på olika produkter om du söker för just färgat hår. För färgat hår är också extra känsligt så tänk på det när du väljer produkter så att du alltid kan bevara den fina färg som du en gång skapat genom att färga håret. 

9 Inpackning

Du kan använda dig utav äggula som du kan packa in håret med dagen innan och vira runt plast eller handduk på kvällen. Tvätta noga på morgonen och använd balsam ännu en gång. Lägg i en hårinpackning minst en gång i veckan. Vira en handduk runt huvudet och låt verka, det är inte farligt att låta det verka längre än vad som står angivet på förpackningen.

Lämna ett svar