Okategoriserade

Du spenderar en tredje del av ditt liv i sängen

Sponsrat inlägg i samarbete med Nordiska hem

Har ni tänkt på att ni spenderar faktiskt en tredje del av ert liv sovande? Just därför är det väldigt viktigt att den säng ni sover i är extra bekväm. Det ska heller inte kosta en förmögenhet att sova bra och därför är nordiska hem ett bra val gällande deras kontinentalsängar.

Sömnproblem kan bero på flera saker nedan listar jag några av dem vanligaste orsakerna.

Här är några exempel på sånt som kan göra att du sover dåligt:

  • Du är stressad, orolig eller nedstämd. Finns även folk som har svårt att somna om de är för glada för att de då är uppe i varv.
  • Du är för lite ute i dagsljus under dagen så därför behöver du gå ut oftare så att du också får D vitamin från solen.
  • Det är för ljust, för mycket ljud eller för varmt där du sover. För visste du att om du sänker värmen i rummet till 17 grader så tror kroppen undermedvetet att den är trött. Prova annars att gå ut i balkongen innan du ska sova för att frysa till lite.
  • Du tittar på för mycket på din mobil, dator eller tv på kvällen. Speciellt barn som sitter för ofta framför sina mobiltelefoner har lite svårare att sova.
  • Du har mardrömmar som stör sömnen. Därför kan det också vara bra att ta reda på var dina mardrömmar kommer i från.
  • Du är sjuk, har ont eller använder mediciner som påverkar sömnen. Tex mediciner som har för mycket koffein av sig som vanliga Treo kan verkligen störa din hela dygnsrytm.
  • Du sover för många timmar eller rör på dig för lite när du är vaken. Därför bör du även promenera regelbundet och ta trapporna i stället för hissen.
  • Du försöker lösa dina problem när du sover i stället för att lösa dem i vaket tillstånd.

Allt ovan kan försämra din sömn så du bör tänka på alla punkter och lösa dem en och en. När du väl har gjort det är det också bra att välja en bra kontinentalsäng som kan underlätta din sömn ännu mer. En bra säng kan lösa många av dina sömnproblem. Du har flera kontinentalsängar att välja bland hos Nordiska hem där priset både är bra och kvalité bra.

Vi behöver sova minst 8 timmar per dag för att fungera bra som människor. Du får bättre minne om du sover dina 8 timmar och inte slarvar med dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *