Okategoriserade

ALEXANDERS BARDS NITISKHET SKADAR DEN NÖDVÄNDIGA DEBATTEN

 

När hora och rövhål blir dödliga vapen.

Jag vet inte vilket förhållningssätt Alexander Bard har till vapen, men det verkar inte som om han har förstått vilken styrka det är att besitta dom.

Vapen har genom historien använts för att vinna krig och bekämpa ondska. Och ibland har ondskan vunnit för att de haft mera vapen än sina motståndare.

Så vapen kan användas för goda saker, men blir också dagligen missbrukat till oskyldigas olycka.

Bard har den senaste veckan skjutit sig själv i foten och många av sina ideologiska och filosofiska likasinnade i ryggen.

Förra veckan försvarade jag Alexanders åsiktsfrihet och hans självklara rätt att utöva sina mänskliga rättigheter.

Det är fatalt och farligt när krafter i samhället försöker tysta oliktänkande och människors rätt till egna åsikter. Även om dessa är avvikande i vissa avseenden.

 

Men jag tog också starkt avstånd från Bards generaliserande beskrivning av svarta på Twitter.

Det finns mängder med svarta som är högutbildade, ansvarstagande, hårt arbetande och enorma resurser i dagens samhälle.

Jag menar mig förstå vad Alexander tänkte och ville adressera, men det kom ut enormt korkat och blev formulerat på ett fullständigt oacceptabelt sätt.

Bard har alltid vart en provokatör kring frågor om politik, samhälle, sexualitet och religion. Och provokatörer behövs mera än någonsin idag.

Hans intellekt överglänser de flesta av hans meningsmotståndare och hans kunskap överträffar de flesta av hans antagonister. Han har varit ett decennium före de flesta av oss när det gäller att se in i framtiden inom exempelvis internet och sociala medier. Ingen här i Skandinavien har varit mera förutseende än honom.

 

Men att kalla Bianca Ingrosso för hora, och utrikesminister Linde för ett ljugande och korkat rövhål, är inte bara osakligt och motbjudande, det är även fult, vidrigt och förkastligt!

Javisst, Ann Linde ljög i den tyska intervjun om Corona tester i Sverige, och hon skyllde dödligheten bland Sveriges gamla på privata aktörer inom vården. Helt fruktansvärt och sjukt!

Hon gjorde horribla utspel och gav motbjudande och förljugna svar på befogade frågor, men det är tyvärr mera en regel än ett undantag från Sveriges nuvarande regering och dess ministrar.

Det är numera Socialdemokratins maniska mantran.

 

Men Alexander Bard, man FÅR inte attackera människor och ledare på det sättet! Aldrig någonsin!

Du gräver din egen grav förtroendemässigt hos vanliga förnuftiga människor som annars skulle ha gott av att lyssna på alla de bra saker som jag vet att du är kapabel att förmedla.

Det är aldrig okej att smäda och uttrycka sig hatfullt eller osmakligt mot sina medmänniskor.

 

Bards frustration över den orättvisa behandling han utsattes för av media nyligen orsakade tydligen att han tappade bort sin anständighet och förlorade tillfälligt sin behärskning och återhållsamhet.

Det är även uppenbart att han inte har egna barn och därför inte någon erfarenhet av vad det innebär att försöka fostra och lära barn och tonåringar att bli ansvarstagande och empatiska individer.

Som pappa har det alltid varit en självklarhet att lära mina söner att aldrig någonsin kalla en tjej för en hora eller andra nedvärderande, föraktfulla och förringande ord.

Att du hängde ut Bianca som en hora var obeskrivligt provocerande.

Visst, Bianca må vara bristfällig gällande världshändelser, ideologier och filosofiska resonemang som är din hemmabana, men hon är banne mig en beundransvärd tjej som visat vad man som tjej kan åstadkomma om man bara har tillräckligt mod och tro på sig själv i 2020.

 

Josef Stalin sade; ”Idéer är mera kraftfulla än vapen. Vi ville inte tillåta att våra fiender skulle ha vapen, så varför skulle vi låta dom ha idéer?”

 

Det åsiktskrig som pågår idag och utspelas dagligen i medier och från politiska och ideologiska företrädare är starkt oroväckande.

De flesta svenskar är tyvärr ovetande och oförstående inför vad som faktiskt försiggår, vilket gör att du och många av dina likasinnade filosofer verkligen behövs.

Men snälla Bard, håll dig för god till att hänga ut människor som horor och rövhål. Samhällsdebatten är idag viktigare än någonsin i historien, och kunniga och genomtänkta resonemang är en akut bristvara.

Så i en tid där kunskap och perspektiv är hårdvaluta, så behövs inga osäkrade vapen som skjuter ihjäl förtroende och respekt.

Så snälla Alexander Bard, be Bianca och utrikesministern om ursäkt för dina påhopp och bidra på så sätt till en human och respektfull debatt istället.

Och till Bianca Ingrosso vill jag bara säga; ”You Go Girl!”

3 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *