Okategoriserade

ATT VARJE DAG GE NÅGON NÅGOT..

En av de största gåvorna du kan ge någon, är uppmärksamhetens gåva. Vi lever i en tid där egoismen sätter sitt allt hårdare grepp i människor. Det mesta handlar om att synas, få bekräftelse, ge sken av något som kanske inte riktigt stämmer överens med verkligheten.

”Jag, mig själv och mitt” är en devis som tyvärr blir en allt mera träffande beskrivning av vissa. Människors ”jag” verkar för en allt större grupp i samhället nästan ha blivit lag.

Fasader har ersatt verkligheten. Fejkat har tagit över uppriktigheten. Och egoismen har substituerat empatin. Vi vet alla att det viktigaste i livet ej kan köpas för pengar; Hälsa, kärlek, tid och lycka. Därför är inte pengar heller det viktigaste du kan ge din omgivning!

Bestäm dig för att varje dag ge någon uppmärksamhet! Uppmuntra med några väl valda ord, ge någon ett par minuter extra och lyssna till vad han/hon tänker på just idag. Välj att försöka ”se” någon annan förutom dina närmaste. Det är mer meningsfyllt att ”ge” än att ”få”.

Det är ingen tillfällighet att vi har två ögon, två öron, men bara en mun! Se, lyssna och betrakta. Ge någon din uppmärksamhet varje dag. Jag lovar att din egen vardag kommer bli lite mera meningsfull, din omgivning kommer ge dig mera uppskattning och du själv kommer bli en gladare person. Våga bryta ditt beteende, dina mönster och rutiner. Välj förändring!

Det är härligare och roligare att ge än att få!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *